Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö

Låna utrustning i Alla på snö-banken

Barnben med längdskidor

Att ha tillgång till utrustning är en viktig förutsättning för att kunna upptäcka hur roligt det är att åka på snö. För att fler ska få möjlighet att prova har vi skapat Alla på snö-banken (APS-banken) där vi kostnadsfritt lånar ut utrustning för längdskidåkning.

APS-banken är en satsning där grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och Svenska Skidförbundets föreningar kostnadsfritt kan låna utrustning.

Satsningen har nyligen startat och de första säsongerna har vi byggt upp APS-banken i Sandviken, Östersund, Umeå, Mullsjö, Spånga, Sundsvall, Falun och Norberg men vi siktar förstås på att utöka till många fler orter.

Så här fungerar det

Grundskolor, grundsärskolor och fritidshem

Lånar utrustning under en period för att åka längdskidor på skolgården eller i närområdet.

  1. Klassläraren, fritidspedagogen eller idrottsläraren bokar en uppsättning skidor för sin avdelning via APS-bankens kontaktpersoner för respektive kommun.
  2. Skolan/fritidshemmen kommer överens om tid för upphämtning av materialet.
  3. Efter att låneperioden är över lämnas skidorna, i samråd med kontaktpersonen, tillbaka till APS-banken. Alternativt att skolorna lämnar över sinsemellan.

Skidklubb/-förening

Som lokal skidklubb/-förening i Sandviken, Östersund, Umeå, Mullsjö, Spånga, Sundsvall, Falun eller Norberg kan ni kontakta APS-banken för att låna utrustning så att ni kan erbjuda barn och ungdomar kostnadsfri åkning efter skol- och fritidstid.

Vår ambition är att ni ska kunna låna utrustning för att arrangera tävlingar eller träningar med "drop-in funktion".

Kontakt APS-banken:
allapasno@skidor.com

Senast uppdaterad
2023-05-16
Publicerad
2022-12-21
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Huvudpartners