Gå till innehåll

Alla på snö

Alla på snö

Snowboard i Kungsträdgården

Genom ett samarbete med Burton får barn ocn ungdomar under höstlovet, under lekfulla former, möjlighet att testa snowboard i Burton Riglet Snowboard Park.

Under höstlovet är det dags för Alla på snö att ta över Kungsträdgården i Stockholm för att rivstarta vintersäsongen. Tillsammans med Burton och Stockholms stad arrangeras två spännande dagar där barn och ungdomar under lekfulla former får chansen att testa snowboard.

På plats finns även föreningar från Stockholms- och Uppsala-området för att fånga upp det stora intresset och berätta om sin verksamhet.

– Det är väldigt fint att få träffa alla och att få byta kontakter, både med Svenska Skidförbundet (SSF) och familjer på plats. Vi passar på att lägga ut på vår Instagram att vi finns där så att våra medlemmar ser att vi är aktiva ute. Det är en kul dag som ger mycket, säger Gabriella La Torre, föreningen Uppsala Crew.  

Föreningarna, som är grunden i SSFs verksamhet, fyller en viktig funktion under en Alla på snö-dag. För att hjälpa dem att nå ut till de som testar snowboard för första gången finns SSFs föreningsutvecklare Jocke Hammar med i Kungsträdgården. 

– Det är viktigt att vi sprider den där röda tråden så att prova på-tillfällena inte stannar vid ett tillfälle. Där för finns vi på plats för att ge vägledning om hur de kan fortsätta åka. På så sätt sänker vi "tröskeln" in i föreningslivet, säger Jocke Hammar.

Glada barn fick testa både att raila och hoppa i Burton Riglet Snowboard Park. Foto: Max Månsson. 

Alla på snös samarbetspartner Burton bygger upp "Riglet Snowboard Park" som består av olika stationer där barn från två år och uppåt fick testa snowboard. Burtons snowboardutrustning, som går att använda året om, är en viktig del för att fler barn och ungdomar ska få uppleva glädjen med att åka bräda.   

– För varje Burton Riglet event vi gör så kommer fler kids i kontakt med snowboardåkning och får känna på glädjen man får av det. Det glädjer oss att se så många barn ha så kul och vi känner att vi gör vårt jobb rätt när vi ser alla leenden, säger Kalle Ohlson, Brand experience specialist, Burton snowboards.

Tack vare Burtons utrustning kan alla, oavsett ålder, testa snowboard. Foto: Max Månsson. 

Senast uppdaterad
2023-03-30
Publicerad
2023-03-30
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Katarina Fahlén
katarina.fahlen@skidor.com

Huvudpartners